Zapewniamy zgodność produktów spożywczych z rygorystycznymi przepisami dotyczącymi ochrony zdrowia ludzi i zwierząt.
ZADZWOŃ ➔ 691767050
ATESTOWANE I AKREDYTOWANE LABORATORIA
DLACZEGO WARTO WSPÓŁPRACOWAĆ Z SGS?
- Nasze laboratoria posiadają światowej klasy wyposażenie badawcze do wykonywania analizy zawartości mykotoksyn w żywności i paszy, dzięki której Twoje produkty spełnią wymagania BHP.
- Za pomocą testu immunoenzymatycznego (ELISA) lub chromatografii ciekłej możemy stwierdzić obecność mykotoksyn oraz określić ich ilość.
- Aby utrzymać nasze wysokie oceny dotyczące niezależności, integralności i innowacji, nasze laboratoria, badające obecność mykotoksyny, działają ściśle według wytycznych norm ISO 17025 i ISO 9001:2008 oraz posiadają akredytację w zakresie tych standardów.
- Dzięki zatrudnieniu naukowców i techników posiadających wiedzę i wieloletnie doświadczenie laboratoryjne, nasze laboratoria otrzymały także atesty kilku organizacji producentów paszy.
CZYM SĄ MYKOTOKSYNY?
Mykotoksyny to toksyczne metabolity wytwarzane przez kilka szczepów grzybów występujących w żywności i paszach. Są często niewidoczne, bezsmakowe i zachowują stabilność chemiczną w wysokich temperaturach oraz podczas długich okresów przechowywania. Niektóre mykotoksyny są bardzo toksyczne i mogą mieć negatywny wpływ na zdrowie.
Mykotoksyny często występują w suszonych owocach, kawie, ziarnach, orzechach, zbożu, przyprawach czy olejach.
W naszym laboratorium oferujemy oznaczenie mykotoksyn, takich jak:
- Aflatoksyny (Afla)
- Ochratoksyny A (OTA)
- Zearalenon (ZEA)
- Deoksyniwalenol (DON)
- Toksyny HT2/T2
- Nivalenol
- Patulina